Instruccions per a publicar productes

Qualsevol producte o servei que publiquem al marketplace pot ser un producte simple o un producte variable. La diferència entre ells és que el producte o servei simple no pots triar opcions sinó que es ven tal qual està publicat, mentre que en el producte variable li donem al client opcions a triar, com podria ser la talla, el color, etc…

Tant un tipus de producte com altre, inicialment es publiquen de la mateixa forma (passos de l’1 al 8) i en el cas que el producte siga variable, una vegada creat ja configurarem les opcions que el client puga triar.

1. Entrar en https://elportaldelavall.es
2. Clicar el botó blau que apareix a la part superior dreta de la pantalla.

Imatge 1

3. En la següent pantalla, introduïr el teu usuari i contrasenya i clicar el botó Iniciar sessió. En cas que l’hages perdut o no el recordes, pots recuperar l’accés al teu compte entrant en esta pàgina https://elportaldelavall.es/restablir-la-contrasenya/
4. En el panell d’opcions que voràs, clica on diu Panell de control de la botiga en les opcions de l’esquerre

Imatge 2

5. En la següent pantalla que s’obrirà, clicarem en l’opció Productes del menú de l’esquerre

Imatge 3

6. Ara clicarem en el botó taronja que diu Afegir un producte que està a la part superior dreta de la pantalla

Imatge 4

7. Ara se’ns obri un requadre on haurem d’introduïr la informació del producte o servei que vullgam publicar. A continuació explique què són cadascun dels camps que apareixen:

Imatge 5

Núm. 1: Clicant dins del requadre, se’ns obrirà la finestra per a pujar la foto principal del producte o servei

Núm. 2: En cas que desitgem posar més d’una foto del producte o servei, clicarem en el requadre que té un + i farem la mateixa operació que en el punt 1

Núm.3: Ací és on posarem el nom del producte o servei. És convenient que siga descriptiu del que està venent-se, per exemple millor posar Telèfon mòbil iPhone 12 Pro que no només iPhone 12 Pro

Núm. 4: Ací indicarem el preu de venda del producte (sense el cost d’enviament). Per a introduïr els decimals s’ha de posar una coma “,”. No serveix el punt del teclat numèric.

Núm.5: Triar del desplegable la categoria o categories en les que es publicarà el producte o servei. (En cas que no encaixe en cap de les categories existents, ens aviseu i la crearem)

Núm. 6: Triar les etiquetes que defineixen millor el producte o servei. La diferència entre Categoria i Etiqueta és que la primera seria per exemple Moda i la segona Pantalons. (En cas que no encaixe en cap de les etiquetes existents, ens aviseu i la crearem)

Núm. 7: Ací posarem un text descriptiu i explicatiu de què és el producte o servei, les seues característiques principals, etc…

És convenient introduïr informació en tots els camps, però els imprescindibles per a poder publicar un producte o servei són l’1, el 3, el 4 i el 5

8. Una vegada introduïda tota la informació, s’ha de clicar en “Crea un producte” i es tancarà esta finestra i anirem a parar a la pantalla anterior (Imatge 4) on tindrem tots els nostres productes. Si volem seguir creant més productes, en compte del botó anterior clicarem on diu “Crea i afegeix-ne un de nou” on tornarem a repetir els passos anteriors tantes vegades com productes o serveis vullguem publicar.


En el cas que els teus productes o serveis tinguen variacions (com podria ser un producte que el tens en distints colors, o distintes talles, o les dos coses), segueix llegint i t’expliquem com ho has de fer:

Crear un producte Variable

9. Per a convertir en variable un producte o servei que ja hem pujat seguint els passos de l’1 al 8, clicarem des de la pantalla de productes damunt d’ell (dona igual clicar damunt la seua foto, el seu títol o el botó que diu Edita)

Imatge 6

Tot seguit s’obrirà una pantalla on a més de la informació que hem introduït abans, trobarem moltes més opcions, però ara només explicarem les que ens interessen per a convertir el producte o servei en variable

10. Baix del títol, on posa Tipus de producte, cliquem en el desplegable i seleccionem Variable

Imatge 7

11. Una vegada hem indicat que el producte és variable, ens desplacem per la pantalla cap avall fins arribar on diu Atribut i variació i cliquem en el botó que diu Crea un atribut.

Imatge 8

12. Al clicar en Crea un atribut ens apareixeran uns nous camps que són els que omplirem per a crear les variacions del producte o servei

Imatge 9

Núm. 1: El nom que tindrà l’atribut, per exemple Talla, Color, Tamany, Model, etc…
Núm. 2: Els valors que tindrà l’atribut que anem a posar. En el cas de la talla S|M|L|XL o bé 42|44|46|48… En el cas del color Blanc|Negre|Roig|Verd….
Cal tindre en compte que els valors s’han de separar amb la barra vertical | que s’obté apretant la tecla Alt Gr del teclat + el número 1
Núm. 3: Confirmar que estan seleccionades les dos opcions que es veuen a la imatge

13. En cas que el producte o servei tinguera més d’un atribut amb opcions, tornariem a repetir els passos indicats en el punt 12, per exemple en el cas d’unes sabates que estiguen disponibles en dos colors i en varies talles.

14. Quan hem afegit tots els atributs amb els seus corresponents valors, ens desplacem baix de tot de la pantalla fins on diu Guarda el producte.

Imatge 10

Fins ara hem indicat quines seran les possibles opcions que tindrà el producte o servei en qüestió, però ara el que hem de fer és crear totes eixes opcions.

15. Quan s’haja guardat el producte tornem a la secció Atribut i variació, cliquem al desplegable on diu Afegeix una variació i sel·leccionem Crea variacions de tots els atributs i cliques el botó que diu Vés

Imatge 11

16. Al clicar el botó Vés ens eixirà el següent avís:

Imatge 12

Heu de dir-li sempre a aceptar. Quan s’acaben d’afegir apareixerà un altre avís informant-nos de les variacions que s’han creat.

S’ha de tindre en compte que tal i com diu l’avís, només crearà un màxim de 50 variacions en una mateixa operació. Si el nostres producte o servei té més de 50 variacions (imaginat una samarreta que està en mànega curta i mànega llarga, en 6 talles i 6 colors, farien un total de 72 variacions possibles) s’hauran de repetir els punts 15 i 16 perquè s’acaben d’afegir els que falten.

17. Si ens fixem en la fitxa del producte, al crear les variacions ha desaparegut el camp Preu. Açò és deu a què podria ser que el producte o servei tinguera un preu distint segons la variació (per exemple, la talla XXL més cara que la S) i per això ara hem de definir el preu de les variacions.

Si totes les variacions tenen el mateix preu, la cosa està fàcil, tornem a clicar on diu Afegeix una variació i esta vegada cliquem en Estableix els preus habituals i li donem a Vés

Imatge 13

18. Ara ens apareixerà un caixetí on posarem el preu del producte o servei i este preu s’aplicarà a totes les variacions

Imatge 14

Però què passa si el preu de les variacions és diferent? Posem l’exemple d’una botella de vi que està en tamany 330 i 750 ml. En este cas clicariem damunt de cadascuna de les variacions, i en el camp Preu normal indicariem el seu preu corresponent.

Imatge 15

Tan en un cas com en l’altre, després haurem de clicar baix de tot en Guarda el producte (Imatge 10).

NOTA: En el pas 16 vorem que s’han creat totes les combinacions possibles segons els atributs que li hem donat al producte, però és possible que alguna d’elles no la tenim disponible o no la volem oferir als clients (per exemple, les samarretes de color negre no estan disponibles en al talla S). El que hem de fer en este cas és anar on estan totes les variacions (requadre roig), i clicar a la dreta on diu Suprimeix en la variació que desitgem eliminar.

Imatge 16

Tin en compte que si hi ha més de 10 variacions, hauràs d’anar passant de pàgina amb els botons que hi ha baix a la dreta per vore-les totes.

Sempre, després de qualsevol canvi que faces al producte o servei, has de clicar en el botó Guarda el producte (Imatge 10).